Word jij onze nieuwe MedGezel?

Heb jij passie voor geneeskunde en dienstverlening? Wil jij patiënten graag helpen met hun doktersbezoek en leren hoe patiënten de zorg echt beleven? Studeer jij momenteel geneeskunde? En kun jij goed met mensen overweg? Dan hebben wij de ideale en goed betaalde bijbaan voor jou. 

Medgezel biedt de mogelijkheid om in jouw eigen regio en op de momenten dat het jou goed uitkomt, patiënten te begeleiden bij hun bezoek aan arts of specialist.

Veel patiënten zien op tegen het bezoek aan een arts en een groot deel begrijpt of onthoudt niet precies wat de artsen heeft gezegd. Daarom begeleiden MedGezellen deze patiënten, zowel vooraf, tijdens als na hun bezoeken aan de arts. Bij de patiënt thuis bespreken wij de behoeften en situatie van de patiënt. Daarna gaan wij mee naar het gesprek met de arts om de patiënt kracht bij te zetten en een brug te slaan tussen de patiënt en de arts. Na afloop maken we een verslag in heldere en begrijpelijke taal voor de patiënt en evt. de mantelzorgers. 

Wij luisteren, Wij helpen, Wij leren: van de patiënt thuis, tot en met het ziekenhuis! We geloven dat dit niet alleen impact heeft op het welzijn van de patiënt, maar ook op de vorming van de aanstormende dokters. Wij verwelkomen jou graag in ons steeds groter wordend team! 

Opleiding

Doordat patiënten in een kwetsbare positie verkeren is het belangrijk dat de MedGezellen opgeleid worden om professionele begeleiding te kunnen bieden. Daarom krijg je vooraf een gratis opleiding tot medisch coach. Deze tweedaagse opleiding gaat onder meer over persoonlijk- en bewust leiderschap, gespreks- en coachingtechnieken, patiëntveiligheid, “positieve gezondheid” en gezamenlijke besluitvorming zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt. 

Eerstvolgende opleidingsmogelijkheden:

18 januari 2019 (dag 1) en 25 januari 2019 (dag 2)

Vanaf het (einde) 2e-jaar van de opleiding geneeskunde kun je de opleiding tot medisch coach al volgen. Vanaf het 3e-jaar kun je officieel patiënten begeleiden in de functie van medisch coach. 

Na je aanmelding ontvang je van ons een motivatieformulier. Op basis van dit selectieformulier word je uitgenodigd voor twee opleidingsdagen. Als je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond kun je aan de slag als medisch coach. 

Wil je meer en uitgebreide informatie over de opleiding en de functie van medisch coach? Stuur dan een mail naar info@medgezel.nl met daarin jouw aanvullende vragen. We nemen dan z.s.m. contact met je op. 

Functie eisen

Volg jij een WO-opleiding geneeskunde (of heb jij er een gevolgd)? En vind jij het leerzaam en leuk om patiënten te begeleiden bij hun bezoek aan een arts?

Bij de selectieprocedure letten we onder meer op de volgende functie-eisen en persoonlijke kenmerken:

  • Opleiding Geneeskunde
  • Bereidheid tot volgen tweedaagse training
  • Sociaal en communicatief vaardig
  • Uitstekende luistervaardigheden
  • Groot empathisch vermogen
  • Verbinden door het stellen van vragen 
  • Reflectief 
  • Initiatiefrijk
  • Representatief voorkomen
  • Heldere en bondige stijl van rapporteren

Herken jij jezelf hierin? Stuur ons dan snel jouw gegevens.

Geslacht