Skip to main content
Geen categorie

Federatie voor Gezondheid

By 15 juni 2020juni 24th, 2020No Comments

MedGezel mag zich inmiddels een steeds grotere beweging noemen rondom gezondheidsbevordering in Nederland. Onze missie is het verbeteren van de positie en gezondheidsvaardigheden van de patiënt en het opleiden van een nieuwe generatie hulpverleners die de patiënt daarin ondersteunen. Vanuit het niets zijn we begonnen maar wel met een heldere visie vanuit het hart. Een visie die steeds concreter wordt en waarbij we ook de samenwerking zoeken met stevige en relevante partners.

Sinds juni 2020 zijn we partner geworden van de Federatie voor Gezondheid (FvG). Deze nationale federatie verbindt bijna 70 organisaties die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de Nederlandse bevolking. ‘Hoe kan ik optimaal bijdragen aan gezondheid?’ zou een leidende vraag moeten zijn, die net als duurzaamheid in het denken en handelen van mensen wordt verankerd. De FvG richt de aandacht op hervorming van de huidige gezondheidszorg al vanaf de basis. Door de opleiding van artsen en andere zorgprofessionals in te richten vanuit het idee om mensen gezond te houden. En door een maatschappelijke dialoog te starten om met z’n allen de beweging te maken van nazorg naar de voorzorg.

MedGezel onderschrijft deze visie volledig en wil graag met de overige FvG partners een zichtbare (voortrekkers) rol spelen in Nederland op het gebied van gezondheidsbevordering. We zullen onze stem laten horen, de stem van de patienten en de toekomstige artsen. Inspiratie en ideeën genoeg!

Federatie voor Gezondheid

Om een dialoog te openen rondom de beweging van nazorg naar voorzorg maakte MedGezel deze video voor de Federatie voor Gezondheid: