Skip to main content
Geen categorie

Medisch studenten gekoppeld aan patiënten bij artsenbezoek

By 2 mei 2018maart 13th, 20202 Comments

De nieuwe, sociale onderneming, MedGezel heeft hiervoor 50 “artsen van de toekomst” opgeleid die dit innovatieve zorgconcept gaan uitrollen. Te beginnen in Groningen. Oprichtster is kinderarts Giliam Kuijpers en de missie is om zoveel mogelijk patiënten te helpen in de vaak stressvolle periode rond een ziekenhuis bezoek.

Een bezoek aan een dokter in een ziekenhuis brengt vaak spanningen met zich mee. Veel mensen zien daar erg tegen op en meer dan de helft zegt na afloop niet precies te hebben begrepen of onthouden wat de arts heeft gezegd. En voor veel patiënten is het niet mogelijk om familie of vrienden mee te nemen ter ondersteuning. Oprichtster van MedGezel Giliam Kuijpers weet het zeker: “MedGezel gaat veel baat brengen op drie fronten, de patiënt weet zeker dat hij of zij maximaal voorbereid op artsenbezoek gaat en goed geïnformeerd weer thuis komt. De artsen besparen kostbare tijd omdat ze dingen niet meerdere keren hoeven uit leggen of na afloop worden benaderd met aanvullende vragen en de studenten doen ervaring op aan de “andere kant van de stethoscoop” en hebben een mooie bijbaan in hun eigen vakgebied.”

MedGezel werkt met veel partijen samen waaronder Studentaanhuis.nl die de back office beheert, De Geneeskundestudent die onder andere de studenten aanbrengt en Vrest om een goed beveiligd patiëntendossier aan te leggen. Ook is er een Raad van Advies die bestaat uit prominenten uit de zorgsector. (zie www.noukn24.sg-host.com )

MedGezel is een sociale onderneming wat wil zeggen dat als er winst wordt gemaakt het grootste gedeelte wordt ingezet om minder draagkrachtigen financieel te ondersteunen. Patiënten kunnen zich aanmelden via de website www.MedGezel.nl waar ook alle informatie is te vinden.

2 Comments

 • D.Scholte schreef:

  Na wat aanloop problemen heb ik toch een medische begeleider gekregen.
  Thuis een afspraak gemaakt en daarna samen in het ziekenhuis het eerste consult gehad waarvan een verslag is gemaakt.
  Voor mij de eerste keer maar ik heb er veel aan gehad.
  Een kleine tip voor het vragen naar medicijngebruik bij de apotheker een id kaart meenemen en op de site aangeven op welke tijden deze te bereiken is.

 • balletpakje kind schreef:

  Dank u voor het artikel!