Skip to main content
Geen categorie

ZonMw subsidie voor “Opschaling MedGezel”

By 11 november 2020januari 15th, 2021No Comments

Op 11-11-2020 zijn we gestart met een unieke samenwerking tussen HCSG en sociale onderneming MedGezel. Het betreft het project “Opschaling MedGezel”. Hiervoor hebben we subsidie ontvangen van ZonMw. We zijn heel erg blij en dankbaar voor deze kans.

Binnen het project worden de coassistenten in de rol van medisch coach gekoppeld aan de patiënten. Naast de live begeleidingstrajecten zijn we nu ook bezig om de Digitale MedGezel vorm te geven. We hebben inmiddels uitgebreide ervaring met het inzetten van de MedGezel naast de patiënt in de spreekkamer. Niet alleen de patiënten zijn hierover enthousiast, maar zeker ook de toekomstige artsen! Voor hen gaat er een wereld open als ze vanuit de patiënt leren denken en voelen.

Onze visie is dat iedere toekomstige arts in Nederland de opleiding tot MedGezel zou moeten volgen en op regelmatige basis in deze rol de patiënten zou moeten begeleiden. We zijn nu toe aan de opschaling van het project in heel Nederland. We ervaren daarbij de noodzaak om een heldere bedrijfsvoering te koppelen aan een strategische (financiële) herijking. Het tastbare resultaat is een helder en overzichtelijk document met daarin de nieuwe (strategische) agenda en het model voor de bedrijfsvoering van MedGezel.